Smarriga tips för en picknick

picknick
En picknick i härligt väder är för många något av det mest avkopplande och njutbara som finns.

Det går att variera sin korg fritt efter tycke och smak – det enda kriteriet är att maten ska vara god enligt den som äter den och att den ska tåla att bäras med ut i värmen en stund. Men det finns ändå en hel del tips på rätter som uppskattas av många.

Till att börja med kan man ju konstatera att det går att ha alla sorters måltider som picknick. Lättast är ju att fika eftersom man då bara behöver packa kaffe eller te och eventuell mjölk och socker med några kakor som man tycker om och så vips är man klar för en skön stund i solen! För luncher eller kvällsmål finns det dock större variation. Smörgåsar, sallader, ägg, tomater och något kallt att dricka så som mineralvatten, läsk eller öl är ett bra standardupplägg. Som dessert passar det perfekt med lite färska bär så som härliga jordgubbar, blåbär eller hallon. Även en fruktsallad smakar ofta extra bra i solens sken.

För många livsmedel går det utmärkt att ha med dem ute i naturen förutsatt att man har en enkel kylväska. En kylväska är med andra ord så gott som ett måste för den verklige picknickfantasten. Annars får man hålla sig till godsaker som man vet med säkerhet inte blir dåliga eller mindre aptitliga efter en liten stund i värmen – för givetvis är man i regel som mest picknicksugen när vädret är som varmast även om det inte alltid är de idealiska förutsättningarna för maten. Tur då att det finns enkla lösningar som gör det möjligt att äta det som man gillar att äta ute i den fantastiska svenska naturen!