Olika sätt att sluta röka

Att rökning är en rejält ohälsosam och rent livsfarlig syssla är något som är fastslaget sedan länge. Trots denna vetskap finns det idag tusentals rökare i Sverige som inte kan förmå sig själva att sluta utan någon form av hjälpmedel. Idag tänkte vi därför tipsa om några alternativa sätt att fimpa för gott, som hittills kanske flugit under radarn för de alla flesta människor!

Det finns idag extremt många rökare som försökt att sluta gång efter vart annat med sin skadliga ovana, där få har lyckats. Vissa har efter en tid helt gett upp hoppet och tänkt att de är bortom all hjälp, medans andra har upptäckt nya alternativ till sin rökning som gjort att de tillslut lyckats sluta för gott.

Vår målsättning idag är att föra fram några av dessa alternativa metoder för att sluta röka till ytan och förhoppningsvis underlätta för ett stort antal av er läsare som dagligen kämpar med detta förargliga problem.

  • Fysisk och mental träning – något som hjälp ett stort antal rökare är att sluta är både fysisk och mental träning, ibland i kombination. Det handlar till viss del om att skaffa nya rutiner och att ersätta den flyktiga belöning som en cigarett tillhandahåller med en annan och kvarstående känsla. Vårt tips är att först komma igång med din fysiska träning och att fokusera på denna när suget är som värst. Då träning av denna sort ofta kombineras med hälsosam kost så minskar du även riskerna med att gå upp en hel del i vikt, som annars är vanligt bland de som försöker att sluta röka. Nordic Wellness har gym belägna här och var inom Sverige och är därför att sunt val, helst om du reser en del i jobbet.
  • E-cigaretter – många människor höjer idag på ögonbrynen när man för e-cigaretter på tal som ett alternativt sätt för att få folk att sluta röka. Anledningen till detta är att de tror att e-cigaretter är ungefär lika farliga som vanliga cigaretter eller än värre, när ingenting kunde vara längre ifrån sanningen. De som tror att denna metod kan vara någonting för dom kan enkelt beställa allt de behöver från eSmokes.
  • Akupunktur – att strategiskt utplacerade nålar under huden skulle kunna hjälpa någon att sluta röka kanske verkar konstigt, men faktum är att detta har hjälpt en del människor att få bukt med detta problematiska läge. En del hävdar att det enbart rör sig om en placeboeffekt men vi anser att det inte spelar någon roll ens om så är fallet (vilket vi inte tror). Akupunktur hjälper en bland annat att slappna av, något som brukar vara oerhört problematiskt för den som alldeles nyligen slutat att röka. Besök gärna Akupunkturförbundet och läs mer om vad akupunktur skulle kunna göra för just dig!