Mexikanskt & smakrikt

mexikansk mat

Tusentals och åter tusentals svenskar väntar fortfarande på att få uppleva det mexikanska köket i sin helhet, dock utan att egentligen ha någon egen insikt om detta. Vi är nämligen övertygade om att de allra flesta av alla maniskt tortillatuggande tacos-ätare, är helt ovetandes om vad de i nuläget går minste om. Den mexikanska matkulturen har nämligen så mycket mer godsaker att erbjuda oss än enbart tacos, något som betydligt fler bör få vetskap om!

Man kan nog utan att ljuga påstå att en utav grundpelarna inom den mexikanska matlagningskonsten är att lyckas få till tydliga och kraftiga smaker, självfallet av det goda slaget. Det är ett matkök som är allt annat än timid och intetsägande, utan här talar vi om vågade smaker som står ut ur mängden, och det på ett ytterst positivt sätt.

Det mexikanska köket handlar även om mat som passar väldigt bra till både vardag som fest och som äts på ett väldigt socialt sätt. En äkta mexikansk uppdukning är som ett hav av läckerheter (notera; inte nödvändigtvis bara fisk och skaldjur) och dekorationerna brukar vara färggranna och inbjudande, likväl som de rätter som serveras.

Ja, mexikansk mat är minst sagt fantastiskt gott och dessutom ofta väldigt lättlagad! För den som är villig finns det mycket att upptäcka, en resa som är lika god som spännande att vara med om. Vi förslår att ni antingen bjuder hem några vänner på en mexikansk afton, där ni lagar några traditionella rätter, eller att ni helt enkelt ser till att göra er nästa taco-fredag lite extra spännande, genom att antingen byta ut eller lägga till en eller ett par andra rätter.