Gör dina egna kusliga bakverk till halloween

Att baka med ett tema är alltid roligt och ett perfekt tillfälle att utmana sig själv och sin kreativitet. I slutet på denna månad kommer ju halloween åter och det är ett utmärkt tillfälle att skapa lite annorlunda och häftiga bakverk. Här kommer några tips på hur du får till ett spölikt halloweentema 

Själva bakverket behöver ju egentligen inte vara något speciellt. Du kan följa helt vanliga recept för saker som kakor, muffins och mycket annat. När du bakar med ett tema i åtanke kommer du väldigt långt bara genom att tänka på formen och dekorationerna.

Arbetar du med något som du enkelt kan forma själv är det ju inte svårt att skapa mönster som fladdermöss, spindlar, döskallar, pumpor och annat som hör halloween till. Om de dock tappar formen som de bakas av en eller annan anledning och de är svår att forma i efterhand, är då dekorationerna kommer spela större roll.

Sockerpasta är ett utmärkt val när det kommer till att dekorera bakverk och du kan lätt hitta dem i alla möjliga färger, inklusive halloweenfärger som orange pumpor, rött för blod, svart  för fladdermöss och vit för spöken och skelett.

Sedan är det bara att släppa lös kreativiteten och prova dig fram. Du kan så klart även kolla upp det ena och det andra receptet för mer inspiration. Många har skapat fantastiska kreationer som du också kan prova dig på.