Fördelar med en e-cigarett

E-cigaretter har funnits på marknaden i många år men det är nu som den får rejält med vind i seglen. Det stora utbudet och variationer gör dem mer attraktiva än cigaretter och är inte bara ett alternativ för dem som vill sluta röka, det är början på en ny livsstil. 

En e-cigarett består av flera delar: en mod, en tank och ett batteri. Till detta använder du så kallat e-juice som du fyller i din tank för att få någon smak och ånga när du suger på munstycket. Juicen kan vara i olika smaker från vanlig nikotindoft till frukt- eller godissmaker. Det är just smakerna som gör de nya e-cigaretterna så populära. För att inte tala om vilken fördel det har för hälsan om du tidigare har varit rökare. Du kan välja hur stor mängd nikotin du vill ha, om ens någon alls. Många går från starkare nikotinvarianter som motsvarar din gamla rökvana och drar sakta ned på mängden för att vänja av sig beroendet.

Tanken finns i enkla varianter för dem som vill komma igång direkt eller mer avancerade som kallas RBA som använder coils som du snurrar själv eller köper som färdigsnurrade. Det ger dig möjligheten att modifiera din e-cigarett och skapa större moln eller starkare smaker. Inom RBA-tankar finns det flera alternativ beroende på hur mycket du vill modifiera och leka själv med din uppsättning.

Vill du ha en enklare start kan du köpa färdiga startpaket där du slipper kombinera ihop alla delar själv och lära dig vilka delar som passar. Med ett startpaket kan du komma igång på en gång och om du blir intresserad av att lära dig mer kan du börja byta ut delar och uppgradera din e-cigarett för att passa dina behov och ditt tycke.