Ekologiska mellanmål

Ett mellanmål är exakt som det låter något vi äter mellan två mål. Efter frukts men innan lunch och- eller efter lunch och innan middag. Hur dessa mellanmål ser ut kan variera från familj till familj. Oavsett så kan de vara nödvändiga då det börjar kurra i magen mellan måltiderna. Numer så kanske man eftersträvar mer ekologiska mellanmål.

På förmiddagen så kan det fungera med frukt av olika slag. Gärna något som mättar lite mer. Banan eller liknande kan vara ett bra mellanmål, det kan vara bra att kombinera med kvarg eller fil. Det är viktigt att energin finns tills man sätter sig för att äta lunch. Ju yngre man är desto mer viktigt är det med just mellanmålet.

Vill man dricka något så är just ekologiska drycker ett bra alternativ till att släcka sin törst med. Dessa fungerar utmärks som måltidsdryck också och inte bara till mellanmålet. Det är viktigt att vår blodsockernivå inte sjunker allt för lågt och gör att vi småäter bara för att.

Med mellanmålen så kommer vi inte att vara så hungriga vid huvudmålen och vi riskerar inte att stoppa i oss för mycket mat vid lunch och middag. Om vi äter för stora portioner vid två tillfällen under dagen så får vi inte samma signaler som vi får om vi ätit mellanmål. Det finns flera anledningar till varför vi ska äta mellanmål, dessa kan du läsa om här.